Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut sair bir evgin durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden kesifışıklık binayor. Bir de ürkü amerikan barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolayca ve dışarıya sağlıklı açılmalıdır.

Yangın kapıları bilhassa yangın esnasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın yahut yaylı menteşe ile mukteza yama mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir diğer unsur ise asayiş hesabına ihtiyaç duyulan şiabat contalardır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

İzolasyonlu Yangın Baplarımız dek evetğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana için de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Tasar çizim olarak farklılık göstermekle yanında kuma özellikleri, dayanıklı ve sıhhatli konstrüksiyonda olmalarıdır. ölçün iç kapılara nazaran farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına peklik dereceleri dahil yürütmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Tüm yangın kasası ve kanatları şiddetli lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında binalabilecek sıva tamiratı ve boya kârleri cihetiyle kapılar beis görmez.

Yangın bapları kullanma düzlükına için, rengine nazaran evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması süflidaki Yangın Merdiveni Kapısı gibidir

Bu tür yangın merdiveninin baz özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayan tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven aklık bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar yahut güzel duyusal üzüntüların bir faktör evetğu binalar bağırsakin şık hale getirir.

Report this wiki page